Strona: Oferta badawczo-usługowa / Katedra Biotechnologii i Bioinformatyki

Oferta badawczo-usługowa


Produkty antybakteryjne - test aktywności i skuteczności antybakteryjnej wg JIS Z 2801:2010 (E)


Tworzywa sztuczne – ocena działania mikroorganizmów - PN-EN ISO 846


Ilościowa zawiesinowa metoda określania działania bakteriobójczego chemicznych środków dezynfekcyjnych i antyseptycznych stosowanych w sektorze żywieniowym, warunkach przemysłowych i domowych oraz zakładach użyteczności publicznej PN-EN 1276


Analiza żywności. Analiza mikrobiologiczna produktów żywnościowych.


Sekwencjonowanie następnej generacji


Analizy na mikromacierzach


Analizy genetyczne DNA szeroki zakres metod


Opracowanie statystyczne danych, konstrukcja map genetycznych, analizy asocjacyjne


Analiza składu białkowego produktów spożywczych z wykorzystaniem elektroforezy 2D


Analiza aktywności enzymów w produktach spożywczych i leczniczych z wykorzystanie technik spektrofotometrycznych i elektroforetycznych


Przeprowadzenie statystycznej oceny wyników eksperymentów badawczych